Изписват с цитати на велики личности моста в парка на Сандански

Цитати на велики личности ще бъдат изписани на моста в парка „Свети Врач“ в Сандански. Идеята е на Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура-Сандански“.

„Имаме подкрепата на община Сандански. Целта на нашето сдружение е да насърчаваме младите хора към гражданска активност“, коментира председателят на организацията Ивелин Терзийски.
Цитатите ще бъдат подбрани от гражданите на Сандански чрез онлайн гласуване. Анкетата ще продължи един месец. През това време всеки може да даде предложение за любим цитат на велика личност. С реализирането на идеята ще бъде подобрена градската среда, а младежите, които ще се включат в проекта, ще бъдат пряко ангажирани с това.

„Идеята да изрисуваме моста е на Радостина Божикова, ученичка от X клас в ЗПГ „Климент Тимирязев“, която е наша доброволка. Изготвихме проектното предложение и, честно казано, не вярвахме, че ще бъде одобрено и че ще получим финансиране. Но явно идеята ни е била добре оценена, тъй като се преборихме с проекти от цялата страна“, допълни Терзийски.

Предвижда се през юни мостът на парка в курортния град да бъде изрисуван с 600 мисли на велики личности и да се превърне в една от атракциите на града.

Пирин Прес

Next Post

Монтират нови инфо табла и LED монитори в жп гари

чт мар. 8 , 2018
„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД започна поетапното монтиране на нови информационни табла в някои гари в страната. Вече са поставени новите LЕD монитори в чакалнята на гара Варна, а до една седмица предстои да бъдат инсталирани такива табла и в гара Пловдив, съобщават от пресцентъра на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД. Националният […]