Има задържан за банковия обир в София

Един човек е задържан за обира на банковия клон вчера на столичния булевард “Цар Борис III“, съобщава МВР. Лицето му е било заснето от охранителните камери на банката.

При обиските полицията е намерила част от парите. МВР не дават повече информация, пише Novini.bg.

Междувременно нов въоръжен грабеж бе извършен в София, този път в магазин. Маскиран мъж с пистолет е влязъл в денонощен магазин в столичния квартал „Изток,“ заплашил персонала и е взел оборота. След това е избягал. Полицията го издирва.

Припомняме, че в сряда маскиран мъж заплаши с пистолет персонала на банков клон в търговски център на булевард „Цар Борис III“ в столицата и успя да открадне 11 000 лева, а в понеделник също имаше банков обир – на бул. „Мадрид“ в София, при който нападателят задигна около 15 000 лева.

Продължава издирването и обирджиите, които нападнаха офис за касови разплащания във Враца. Въоръжените с ножове мъже заплашили служителката на касата и откраднали около 5 хиляди лева.

Заради серията грабежи вътрешният министър Младен Маринов вчера събра професионалното ръководство на МВР на спешна среща. Освен насоките на конкретните разследвания, които води полицията, са били обсъдени и конкретни мерки в две направления – мащабна проверка на физическата и техническа охрана на банковите клонове в страната, както и мероприятия за засилване на тяхната сигурност и превенция на евентуални бъдещи посегателства.

Пирин Прес

Next Post

ОЛАФ разследва обществена поръчка в община Петрич

чт февр. 13 , 2020
Европейската служба за борба с измамите влиза в община Петрич, съобщи БНТ. ОЛАФ ще разследва обществена поръчка за близо 1,5 млн. лв. за реконструкция на стара сграда. Разследващият екип от Европа пристига днес. Очаква се през следващите 3 дни инспекторите от ОЛАФ да говорят с автора на сигнала, който остава анонимен, както […]