Информационна кампания в защита на Национален парк Пирин и в Стара Загора

Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ провеждат информационна кампания в защита на Национален парк Пирин в девет града на страната.
 

Срещата в Стара Загора ще се проведе на 23 октомври, от 19:00 часа в Къщата на Арх. Димов, а на следващия ден, 24 октомври в Казанлък, от 18:00 часа, Хексагон на Алианс Франсез, ул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“ 29.

В събитието в социалните мрежи на организаторите се казва:

До края на месец октомври предстои да излезе окончателно решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин.

През последните месеци протестите на открито затихнаха, но това не означава че битката е приключила. На срещите ще обсъдим с гражданите, които протестираха, как продължаваме кампанията и какви са екологичните проблеми в техния град, които ги вълнуват. Продължаваме да се борим с пълна сила ден след ден, дело след дело.

Пирин Прес

Next Post

Научна конференция в ЮЗУ „Неофит Рилски“ събира учени от 9 държави

чт окт. 25 , 2018
На 26 и 27 октомври в зала 114 на Учебен корпус №1 ще се проведе международна научна конференция на тема „Българистиката по света. Филологията у дома“. Официалното откриване на научния форум ще се състои от 9:00 ч. на 26 октомври. Във форума ще участват учени от България, Чехия, Словакия, Белгия, […]