Италия отпуска 400 млрд. евро в помощ на засегнатите от вируса предприятия

Италианското правителство реши да се деблокират 400 милиарда евро налични средства, за да се подпомогнат предприятията, предаде Франс прес.

Средствата ще бъдат предназначени за всички предприятия, големи, средни и малки. 200 милиарда ще бъдат предназначени за вътрешния пазар, а 200 милиарда – за да се подкрепи износът, заяви на пресконференция снощи премиерът Джузепе Конте.

„С този указ извършваме безпрецедентна намеса“, подчерта от своя страна министърът на икономиката Роберто Гуалтиери, цитиран от БТА.

Средствата ще бъдат използвани за публични гаранции на заемите. В комбинация с обявения през март пакет от стимули, те ще позволят на банките да дадат кредити на стойност над 750 милиарда евро, за да се опитат да предотвратят колапса на третата най-голяма икономика в еврозоната, отбелязва Ройтерс.

 

Petel.bg

Пирин Прес

Next Post

565 са заразените у нас с коронавирус

вт апр. 7 , 2020
За вчерашния ден са установени 24 нови случая на заразени с коронавирус. От тях в болницата са настанени 16. Изследвани са 299 човека. Общо са 565 случая на заразени. Увеличение е с 4,4 процента в сравнение с предходния ден. Това съобщи в национален ефир председателят на Националния оперативен щаб ген. […]