Йоаким Каламарис за бежанците: Трябва да спрем спогодбите със страни, които пречат на европейската ни политика

„В Гърция има над 1,8 милиона нелегални мигранти, защото на база международното право, което е нарушено от Турция, първият вход като страна е Турция, а не Гърция, за да имат право те да подават молби за убежище. Турция получава средства от ЕС, използва ги за войни и осигурява на Пакистан и свои воени партньори работни места в Европа“, коментира ситуацията с бежанците на границата в студиото на „Плюс-минус“ по Нова тв политическият анализатор д-р Йоаким Каламарис.

„Трябва да се спре дотирането на нелегалните мигранти в Гърция и Европа, за да се разбере, че няма място за тях тук, нито за европейските граждани, които се намират в дълбока продължителна криза. Ако европейците или нашите партньори не искат да разберат, че гражданите са в продължителна криза, трябва да го осъзнаят. И не само това.

Време е да спрем да виждаме Турция като добро и лошо дете, когато си поискаме, а да направим евросамокритика и тя е следната: Трябва да спрем незабавно всички взаимоотношения и спогодби, които вредят на европейската насока, която сме поели.

Тези нелегални мигранти нарушават постоянно международните права, всички чакат за виза, те – не.“

 

Petel.bg

Пирин Прес

Next Post

Къде можем да проследим разпространението на коронавируса в реално време

чт мар. 5 , 2020
Вече има възможност да следим на живо в реално време разрпостранението на коронавируса. Коронавирус онлайн табло изтегля данни от Световната здравна организация (СЗО), както и от центровете за контрол на заболяванията в САЩ, Китай и Европа, за да покаже всички потвърдени и подозирани случаи на коронавирус, заедно със смъртните случаи, както и случаите на оздравяване […]