Как се отразява багажa на разхода на гориво

Става дума за дълги пътешествия, при които, в повечето случаи, багажниците са доста пълни. Не е тайна, че пътувайки с личния си автомобил, човек може да си позволи значително повече багаж, отколкото ако пътува с рейс, например. Знаете ли обаче, че колкото е повече товара в багажното отделение, толкова повече нараства потреблението на гориво.

Това е логично, но всъщност много хора смятат, че е увеличението на потребление на гориво е пренебрежимо малко. Това съвсем не е така. При пълен багажник (естествено всичко зависи от теглото на товара) разходът на гориво може да се увеличи с 15 – 20 %, което никак не е малко за едно дълго пътуване. Ако имате багажна кутия на покрива, тя също повишава разхода.

Дори и да е празна, аеродинамиката на автомобила се нарушава сериозно и разходът на гориво нараства с около 7 %. Да не говорим за неприятните аеродинамични шумове, които се чуват в купето при висока скорост. Така че, ако ви предстои дълго пътуване, но искате то да мине с минимален разход на гориво, вземете само наистина необходимите ви вещи.

Пирин Прес

Next Post

Момче скочи от мост в Шумен

сб апр. 13 , 2019
20-годишно момче е скочило от моста в района на бул. „Симеон Велики“ в Шумен. Инцидентът е станал около 17.00 часа днес, научи Радио Шумен. Пострадалият е откаран в МБАЛ Шумен с фрактури по тялото. Очевидци разказаха, че момчето е скочило само, около него не имало други хора. В продължение на […]