Калоян Шишков от Сатовча: Всичко, което правя, го правя с жар, хъс и сърце

Мерките на извънредното положение се спазват в Сатовча, хората усещат необходимостта от тях и че е сериозенeн въпросът. Дано свободата я приемамкато отговорност, а не като свободия“, сподели в интервю за Радио Благоевград дългогодишният учител по история и философия  Калоян Шишков от Сатовча.

Всичко, което правя, го правя с жар, хъс и сърце. Дори пиенето на кафе за мен е ритуал. Има един принцип във философията – тук и сега. Правя така, че да ми е добре вкъщи – тук и сега! И още – във всеки един момент правя най-продуктивното, т.е. най-полезното, онова, което ми харесва“, разкри част от своите „хитрини“ Калоян Шишков за справянето с физическата изолация и извънредното положение.

Според него трябват нови модели на мислене и гражданско поведение, истинска Европа на ценностите, а не на безсмислените геополитически интереси.

 

BNR.BG

Пирин Прес

Next Post

Община Рудозем е в бедствено положение

нд апр. 5 , 2020
„Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината е обилния снеговалеж, който стигна до 80 см. на определени места. Всички населени места, без град Рудозем, са без електричество. Далекопроводите се обледеняват и късат“, съобщи кметът Румен Пехливанов, цитиран от  „24 часа“. Общината е мобилизирала всички фирми със строителна техника […]