КАТ най-после ще санкционира, ако купувач на кола не я пререгистрира

МВР вече ще прекратява регистрациите на коли, чиито собственици не са обявили покупката им. Купувачите имат двумесечен срок от сделката да регистрират автомобилите си в КАТ.

В противен случай регистрацията ще се прекратява автоматично. Това може да доведе до сериозни санкции. При последващо спиране за пътна проверка полицаите могат да свалят регистрационните номера на автомобила. Това обаче не е всичко.

Според НК шофирането на автомобил, който не е регистриран по надлежния ред, е престъпление. Т.е. срещу такъв шофьор може да започне разследване и в крайна сметка може да бъде наказан със затвор до една година или глоба от 500 до 1000 лв.

Задължението за новия собственик да обяви купения автомобил влезе в сила още в края на миналата година. Досега обаче МВР не го прилагаше заради проблеми със собствените си информационни системи. Те вече са решени, става ясно от съобщението на полицията.

Пирин Прес

Next Post

Mеждународен фестивал на камерната музика ще се проведе в Разлог

пт юни 22 , 2018
На 13, 14 и 15 юли в Разлог ще се проведе Първият фестивал на камерната музика. Събитието организират Николай и Мария Фридман от Израел със съдействието на Община Разлог и НЧ „15.09.1903“ гр. Разлог. „Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим това удоволствие на жителите и гостите на Разлог. […]