Китайски учени: Коронавирусът е лечим, ситуацията е овладяна

Овладяна ли е ситуацията с коронавируса? Според китайски учени, отговорът е „да“, а болестта е лечима, пише БНТ. От китайската здравна комисия съобщават, че в хода на лечението на пациенти, са открити няколко ефективни метода, които да помогнат на повече пациенти да оздравеят. На фона на тези добри новини, американският технологичен гигант Епъл заяви, че търпи огромни загуби заради коронавируса.

Ранната диагностика и започването на лечение дават най-голям шанс заболелите да оздравеят – това твърдят китайските лекари. По последни данни на Пекин, изписаните пациенти са над 10 000. Твърди се и че над 90% от заразените с коронавируса са се подобрили в следствие на кислородни маски и все още експериментални медикаменти.

Само за изминалото денонощие, обаче, се съобщава за още 90 починали. Общият брой на заразените в страната достигна близо 72 500. В провинция Хубей, където е огнището на заразата, вирусът поразява четирима на всеки 100 000 души.

От СЗО коментират, че се наблюдава тенденция на овладяване на разпространението на заразата в изминалите дни, но е твърде рано да се каже дали този спад в броя на новите случаи ще се задържи.

Коронавирусът дава своето отражение и върху бизнеса – от Епъл съобщават, че може и да не успеят да направят доставки на заявените бройки за техните продукти за месец март. Причината – по-голямата част от смартфоните и лаптопите на американската компания, се произвеждат в Китай.

Пирин Прес

Next Post

Центърът на Атина и Солун блокирани от протести и транспортни стачки

вт февр. 18 , 2020
Центърът на Атина и на Солун се превърна в кошмар за шофьорите във вторник, когато работниците в обществения транспорт се присъединиха към общонационалната стачка в знак на протест срещу реформите в социалното осигуряване, провеждани от дясноцентристкото правителство. В столицата протестиращите от Съюза на държавните служители ADEDY и свързаните с комунистите […]