Кметът д-р Атанас Камбитов посрещна Валери Маринов, представил достойно Благоевград на Спешъл Олимпикс в Абу Даби

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета си потребителя на Защитено жилище „Струма“ Валери Маринов, който представи достойно Благоевград по време на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които се проведоха в Абу Даби. Той се върна в България с два медала. По време на срещата кметът д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да осигури нов терен за тренировки по боче.

Валери Маринов е потребител от Защитено жилище „Струма“ от 2008 г., насам.
През 2019 г. чрез Община Благоевград, той е ангажиран с трудова заетост, като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Той активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Валери взима участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче.
През 2016 и 2017 е участник в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в град Плевен, където печели сребърен медал.
Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения. Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.

 

Пирин Прес

Next Post

Хитови спектакли и вълнуващи срещи с именити режисьори и актьори на „Тара-ра-бумбия” в Благоевград

чт апр. 11 , 2019
 Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” ще завладее Благоевград за седма поредна година. Силни спектакли, известни режисьори и актьори ще зарадват любителите на Мелпомена. Театралният маратон ще продължи 11 дни – от 10 до 20 май, а публиката ще се наслади на 22 постановки. Фестивалът ще премине под знака на 100-годишния юбилей […]