Кметът инж. Румен Томов се срещна с потребители на социални услуги в Благоевград

Кметът инж. Румен Томов се срещна с потребители на социални услуги в Благоевград. По време на посещението, инж. Румен Томов се запозна с обстановката в социалните звена , дали се спазват препоръките на Министерство на здравеопазването и противоепидемичните мерки. Сред посетените заведения за социални услуги  са: Дом за стари хора „Света Петка“ в кв.Струмско, Център за психично здраве на ул. „Славянска“№“40, Център за временно настаняване, услугата е насочена към задоволяване на ежедневните потребности на бездомни лица над 18-годишна възраст и други. Кметът  раздаде предпазни маски и апелира за стриктно спазване на указанията и отговорност във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната. Посетен е и социалния домашен патронаж в кв. „Еленово“,  където се приготвя храна и доставя по домовете на потребители на социалната услуга.

Кметът инж.Румен Томов се запозна и с дейността на сформирания Оперативен щаб, който функционира от 18 март 2020г. Служители на община Благоевград и БЧК, приемат и изпълняват заявките за храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора.

 

Пирин Прес

Next Post

11 заразени с COVID-19 в Благоевградска област

вт мар. 31 , 2020
„Потвърдена е вчера пробата на млад човек, дошъл от чужбина. Той е  отишъл във ВМА да се тества. Пробата е положителна. Мъжът е без симптоми и е под домашна карантина за 28 дни. Той не е от Благоевград. Представители на РЗИ и МВР се го посетили на домашния му адрес […]