Кметът Кирил Котев и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев дадоха старт на най-големия турнир по плуване, който се провежда в Сандански

Кметът Кирил Котев и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев дадоха старт на турнир по плуване, който се провежда в Сандански. В третото издание на международния турнир „Спартак“ заявка за участие подадоха над 700 плувци от 45 клуба.

„Като заместник-министър на икономиката мога да говоря много за икономическите ползи от такива събития – за хилядите генерирани нощувки и косвени ползи, които носят със себе си. Много по-важен обаче е другият им ефект – че благодарение на тях се популяризира плуването, а и спортът като цяло“, каза Александър Манолев. Той подчерта, че подобни събития насърчават децата да тренират, да се учат на дисциплина и да се изграждат като личности. „Имаме шанса да имаме поколение от уникално талантливи деца и младежи, които постигат все повече успехи. Важно е да оценяваме резултатите им и да ги подкрепяме“, допълни той и изрази надежда повече хора да посетят състезанието в следващите дни.

„Радвам се, че за трета поредна година Сандански е домакин на този толкова мащабен турнир“, каза кметът Кирил Котев и подчерта, че организирането на подобни събития е част от усилията за налагане на общината като туристически и спортен център. Той изрази надежда, че и през следващите години броят на състезателите, записали се за участие, ще продължи да расте и се ангажира, че общината ще продължи да подкрепя местните плувци.

Надпреварата, организирана от ПК Вихрен и със съдействието на БФПС, ще се проведе до неделя (11-13 май) на 50-метровия басейн в Спортния интернат в Сандански. Участие взимат не само клубове от България, но и от Гърция, Република Македония и Косово.

Пирин Прес

Next Post

Камен Донев с „Лекция №1 за народното творчество“ постави началото на шестото издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”

сб май 12 , 2018
  Първата вечер от шестото издание на международния театрален фестивал „Тара-ра-бубмия”  разтърси Благоевград и насити с емоции възторжената публика.       Заместник- кметът по европейски проекти и програми на Община Благоевград, Зорница Кралева поздрави от името на кмета д-р Атанас Камбитов и от свое име участници, организатори и благоевградската публика, […]