Кметът на община Белица, Радослав Ревански: Честит Рамазан Байрам!

Днес мюсюлманите в нашата община празнуват най-светлия празник Рамазан Байрам. Това е свещеният празник на опрощението, покаянието и милосърдието.

В продължение на векове този празник, наситен с добри и светли чувства, е сближавал хората, утвърждавал е идеалите, възпитавал е уважение към вярата, към доброто. Възпитавал е уважение и разбирателство  към приятеля и съседа християнин.

Какво по-хубаво от това да живеем в разбирателство, в мир със себе си и с околните. Искрено се надявам този празник да донесе много споделена радост и надежда за всички които днес празнуват.

Запазете вярата в доброто, съхранете всичко стойностно от традициите и ежедневието и го предайте на поколенията!

Нека както на празника са отворени вратите на домовете Ви и сърцата Ви за всички и всичко, така да бъдем „отворени” към доброто, стойностното всички ние, българите от община Белица, независимо дали празнуваме Байрам, Коледа и Великден!

Заради противоепидемичните мерки заради COVID-19 молитвите ще бъдат пред джамиите. Преди няколко дни, на среща в Министерски съвет, премиерът Бойко Борисове и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се разбраха байрамският намаз да е на открито.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БРАТЯ МЮСЮЛМАНИ !

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Kметът на община Благоевград инж.Румен Томов връчи престижното отличие „Учител на годината 2020“

сб май 23 , 2020
Тържествената церемония се състоя от 19:00ч., на пл. ,,Македония“. Кметът инж. Румен Томов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова поздравиха по случай 24 май – един от светлите български национални празници всички деятели, с принос в развитието на образованието и науката в община Благоевград. Престижното […]

Pirin Press