Кметът на община Сандански – г-н Атанас Стоянов бе гост на празника на виното и лозята в с. Хърсово

Бързоразвиващата се винена компания Seewines, събра любители на виното на 15 февруари, за да почетат според обичаите празника на виното и лозята – Трифон Зарезан. Редом с енолозите на компанията, гостите се включиха в ритуалното пролетно зарязване, което да донесе берекет на лозята, а по стара традиция бе измолена Божията благословия.

Специален гост на събитието бе кмета на община Сандански -г-н Атанас Стоянов, който поздрави присъстващите и изрази благодарността си, че инвеститорите са избрали именно живописния и плодороден регион на с. Хърсово, за да развиват винаро-лозарската дейност на компанията си. Събитието се превърна в истински празник за любители на хубавото вино от близко и далеч, а фолклорната група от с. Катунци зарадва присъстващите с българска народна музика и традиционни хора.

Seewines внася висококачествени вина от цял свят, които могат да бъдат намерени на www.seewines.com, но има и собствено производство на вина под марката COLORITO. По време на празника, гостите успяха да дегустират вината от собственото производство, на фона на живописната гледка към лозовите масиви на компанията в с. Хърсово, разположени на площ от 450 дка. Непосредствено до лозята се намира и новостроящия се винен комплекс на компанията, който е и най-големия в общината, но и сред най-големите в национален мащаб.

Красивата природа и преживяването от празника, съчетано с хубавото вино, накара мнозина да сравнят региона с далечна Италия и незабравима Тоскана.

Пирин Прес

Next Post

Растенията се объркаха заради топлата зима

вт февр. 18 , 2020
Тази година много от растенията се развиват изпреварващо. Причина за това е необичано топлата и слънчева зима, споделя доц. д-р Антоанета Петрова, директор на ботаническата градина на БАН, предава DarikNews.bg. Игликите са първите растения, които започват да цъфтят през пролетта в ботаническата градина на БАН. Те обаче все още са […]