Кметът на Симитли Апостол Апостолов, кметът на село Полето Иван Манчев дадоха символичния старт на рафтинг сезона

Кметът на Симитли Апостол Апостолов, кметът на село Полето Иван Манчев, в чието землище се намира базата на X- клуб и Станимир Станимиров-Чачи от Х-центъра дадоха символичния старт на рафтинг сезона, като приветстваха всички с добре дошли.

https://www.simitli.info/media/k2/galleries/3675/DSC_0001.JPG

„Пожелаваме си и тази година той да е безавариен, както и досега сме имали късмет. Дано реката да е по-пълноводна. Да сме живи и здрави и да имаме много гости през цялата година, тъй като в крайна сметка една от най-големите емблеми на нашата община си остава рафтингът“, заяви Апостолов. Той обясни, че проектът България-Гърция вече е спечелен и най-вероятно реализацията му ще започне до няколко месеца . Така Симитли ще има още една хубава рафтинг база, за да бъде пълна реката с туристи през цялото лято.

https://www.simitli.info/media/k2/galleries/3675/DSC_0006.JPG

Рафтинг център с лодки и екипировка, велописти и колела за планинско колоездене, това ще има още в парка в град Симитли. Общината започва изпълнение на нов проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014-2020. С проект „Ривър +“ община Симитли продължава развитието на екстремните спортове. По проекта общината ще изгради необходимата база и ще осигури оборудване за рафтинг спускания по речните бързеи на Струма и велокрос в парка с маршрути и оборудване за планинско колоездене.

https://www.simitli.info/media/k2/galleries/3675/DSC_0953.JPG

Инструкторът по рафтинг Станимир Станимиров също пожела успешен сезон и много туристи. Веднага след официалното откриване няколко лодки с туристи влязоха във водите на река Струма, за да се спуснат във водното приключение. Имаше и смелчаци с каяк, които самостоятелно се спуснаха по Струма.

Пирин Прес

Next Post

Деветото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе днес и утре

сб мар. 30 , 2019
Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието Благоевград. В конкурса,  който ще се проведе днес и утре […]