Кметът на Симитли с шокиращо изказване пред БЛИЦ за внезапната смърт на Методи Бачев

„Много ми е тъжно, много ми е гадно, потресен съм, все пак ми е комшия, все пак живееше до мен“, така кметът на Симитли Апостол Апостолов коментира пред БЛИЦ внезапната смърт на бизнесмена и строителен предприемач Методи Бачев.
Той твърди, че независимо от конфликта, който двамата са имали, както и от някои изказвания на Методи Бачев по негов адрес, не е имал никога намерение да подава оплакване срещу него и сега изпитва дълбока скръб. „Той по принцип не беше лошо момче, но като пийне две, три ракии и ставаше леко агресивен.
Но мисля, че не е коректно да се говори така за починал човек“, заяви още Апостол Апостолов. Методи Бачев е един от създателите на мощната строителна фирма „Агромах“, сега „Громахолд“. Повече от 20 г. е пряк ръководител на строителните дейности по десетки обекти в страната. На няколко пъти се забърква в скандали, заради импулсивния си характер. Името му стана национално известно покрай сблъсъците му с кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли. Последният случай бе на Нова година.
Тогава Бачев участва в меле в заведението си на площада. В разправията се включиха още кметът Апостол Апостолов и синът му – депутатът Стефан Апостолов. Методи Бачев Бачев тогава заяви, че както си седял на терасата, кметът го замерил с празна бутилка от шампанско, а после го заплашил със смърт. Справка в търговските регистри показва, че към момента на смъртта му финансовото му състояние е било стабилно.
След като се разделя със съдружника си Виктор Велев, той изкупува от Ивайло Георгиев друга голяма строителна фирма – Бул Строй Груп Иг ЕООД. Според сайта на компанията това е предприятие в България, с централен офис в Симитли. Работи в индустрията за строителство на магистрали, улици и мостове.
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Пирин Прес

Next Post

Д-р Георги Тренчев: Образованието в България се нуждае от революция!

сб юни 6 , 2020
„Вълнуващ момент за мен. Приемам наградата и като признание за работата на всички,  които работим в училището, на целия ни екип за всичко, което сме постигнали през годините, особено в последните години, през които се стремим да въведем новости в образованието“ –  каза за Радио Благоевград д-р Георги Тренчев, от 23 години […]