Кои застраховки за чужбина покриват Covid-19

При пътуване в чужбина трябва внимателно да се избере застрахователна полица, която покрива риска за заболяване по време на пандемия.

Това препоръча в предаването председателят на Асоциацията на застрахователите Константин Велев пред БНР.

„Когато предприемат пътувания, е нормално да сключват т. нар. „туристическа застраховка“ или застраховка „помощ при пътуване“, която е различна като условия при всеки застраховател.

Добре е предварително да се информират за тези условия.

Без тази застраховка да е специално за Covid-19, при някои от компаниите, лечението, което в чужбина може да се наложи, включително и при такова заболяване, е покрито по застраховката.

Тоест Covid-19 не е изключен от хипотезите, при които застрахователят ще плати обезщетения. Това обаче е въпрос на индивидуалните условия на всяка застрахователна компания“, обясни Велев.

Той изтъкна, че все още няма специализирани Covid-застраховки.

Стандартно застраховката „помощ при пътуване“ не покрива карантиниране в чужбина, но Велев не изключва някои компании да променят условията си.

„Всеки пътуващ внимателно да проверява покритите рискове по застраховката, която купува“, призова той и подчерта, че в туристическите пакети често е включена и застраховка, но е добре да се запознаем с условията в нея, допълни той.

 

pariteni.bg

Пирин Прес

Next Post

Порой се изсипа над Кърджали

чт май 28 , 2020
Силният дъжд бе премесен и с градушка. Във фейсбук Групата за Кърджали и областта бе споделно видео, на което се вижда как над 3 минути се излива силен дъжд, предаде новини.бг. Не се съобщава за наводнения или други нанесени материални щети. Валежите в Кърджалийско продължават вече няколко дни. Според прогнозата […]