Кои са най-предпочитаните дестинации за студентите за 8 декември?

Седмица преди 8 декември хотелите в курортите в Благоевградско за студентския празник вече са заети.

Най-предпочитаните дестинации от младите хора са Благоевград, където празникът излиза най-евтино, Сандански и Добринище – заради минералната вода и традиционно в Банско – заради атмосферата. Тази година най-много резервации са направени в разложкото село Баня, където студентите са запазили цели къщи още преди месеци.

В Банско и тази година хотелиери и ресторантьори очакват да посрещнат около 10 000 студенти. Пакетът за два дни със закуска и празнична вечеря излиза по около 200 лв. на човек. Панайотис Цанаридис, студент: Ще ходя в Банско, защото харесвам хората и планината. Ще платя 200 лв. За мен не е скъпо, за другите не знам.

Механите привличат студентите с отстъпки до 50 процента на кувертите и с традиционна банска кухня.

Иван Мацурев, собственик на механа: Всичко е с бански привкус-банска туршия, печени чушки, които са собствено печени нали, да се почувства банската атмосфера, банския дух.

За доброто настроение на студентите в механите ще се грижат оркестри и диджей. За сигурността на празнуващите в курортите в Благоевградска област ще дежурят допълнителен брой полицейски служители./news.bnt.bg

Пирин Прес

Next Post

От утре гражданите на ЕС ще имат еднакви права при купуването на стоки онлайн

нд дек. 2 , 2018
Край на блокирането на географски принцип при пазаруване онлайн. Това предвиждат нови правила в Европейския съюз, които влизат в сила от утре. Ако пазаруваме от чужди уеб сайтове, кредитните карти, издадени в България, вече няма бъдат блокирани, нито ще бъдем пренасочвани към други версии на сайтовете. Европейската комисия призова всяка […]