Конфискуват имотите на братя Галеви?

Дали имущество на братя Галеви и техните съпруги на стойност над 4 милиона лева ще бъде отнето в полза на държавата, ще стане ясно в края на лятото след 8-годишна съдебна одисея. Днес делото за отнемане на престъпно придобито имущество, образувано по искане на КПКОНПИ, най-сетне беше обявено за решаване от Окръжния съд в Кюстендил.

Процесът срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като „Братя Галеви“, и техните съпруги започна през 2012 год. и бяха проведени 39 съдебни заседания.

Днес съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото. До 15 август т.г. всички страни трябва да представят писмените си защити, след което ще се чака решението.

В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и контакти, предава БНР.

Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две – Апелативен и Върховен съд.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на съответно 7 и 5 години затвор за ръководене на група за рекет. След присъдата напускат страната и вече близо 8 години са в неизвестност.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Външно: Поне 48 часа преди да влезете в Гърция, попълвате формуляр за адрес

пн юни 29 , 2020
От 1 юли Гърция въвежда нови правила за влизане на нейна територия. Всички чуждестранни граждани ще трябва да попълнят онлайн формуляр поне 48 часа преди пътуването си. Той съдържа детайлна информация за отправната точка на пътуващия, продължителността на предишни престои в други страни, както и адресът, на който ще отседне […]