Концерт – спектакъл „Разложки корени”

Община Разлог съвместно с Народно Читалище – Разлог „15 септември 1903- 1909 г.“ и импресарска компания OLDBG организират концерт-спектакъл „Разложки корени”.

“От миналото та до днес, в дни на караконджери, бабугери и водичарки, в дни на радост и на сълзи, разложките корени са живи”.

Носителите и пазителите на разложките традиции, обичаи, песни и хора, ще се представят за първи път пред зрителите и гости на столицата.

Зимните празници и обреди от Разложко, ще оживеят на сцената в зала 1 на НДК на 29 март от 18.00 ч.

Столицата ще приеме най-ярките и ревностни пазители на своето нематериално наследство – читалищни дейци, любители и колективи от община Разлог – гр.Разлог, село Бачево, Годлево, Елешница, Баня, Горно и Долно Драглище, както и световноизвестното село Добърско.

Пирин Прес

Next Post

Всички проби, изследвани на 26 февруари за новия вирус, са отрицателни

чт февр. 27 , 2020
Всички проби, изследвани днес за коронавирус COVID-19, са отрицателни, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. В Националната референтна лаборатория за новия коронавирус COVID-19 са изследвани девет проби на лежащо болни граждани, настанени в лечебни заведения в Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас. Всички те са отрицателни. Отрицателни са […]