Край на стотинките в училищния бюфет

Вместо това учениците ще плащат с електронна карта, а родителите ще могат да ограничават нездравословните храни в менюто на децата си. Това ще става чрез онлайн платформа от компютър или смартфон, информира Нова. Родителите ще избират какво да ядат децата в училище „Стремежът ни е целият асортимент в бюфета на училището да е качен в електронната страница за закупуване.

Родителят да зареди дадената сума, която си прецени. Да отбележи онези храни от асортимента, които смята, че не са полезни за неговото дете, за да не могат да бъдат закупувани от него”, обясни директорът на 119 СУ “Академик Михаил Арнаудов” Диян Стаматов. Зареждането на пластиката ще става по банков път, отново онлайн, като парите не минават през училището. Средствата ще преминават директно в сметката на външната фирма, която обслужва стола или лафката. За самото училище електронната система ще бъде напълно безплатна.

Пирин Прес

Next Post

Жена от ромски квартал в Монтана е пострадала тежко, след като по невнимание паднала в огън

нд мар. 24 , 2019
Тежкият инцидент е станал в събота след 9 часа сутринта. 71- годишната домакиня почистила пролетно двора си, а освен това събрала и дребни съчки покрай брега на река Огоста и решила да ги изгори, предава Нова Варна. Драснала клечката и запалила сухите храсти, но се спънала в един клон и […]