Красимир Каракачанов: Поклон пред смелостта, далновидността, родолюбието и патриотизма на Гоце Делчев!

Днес се навършват 146 години от рождението на  един от най-значимите революционери в борбата срещу освобождението на поробените български земи от турците – Гоце Делчев. За него песни се пеят и легенди се разказват и от двете страни на границата.

Той е основател, водач и идеолог на Българо-македоно-одринските революционни комитети. Неговото име  е избрано за патрон на много български училища,  с неговото име са именувани улици, както и град Гоце Делчев.

Надарен не само с красота, но и с ум, той е автор на революционните програми и устави и близък съратник на Гьорче Петров, на Даме Груев, на Пейо Яворов, както и на много други борци за свободата на България.

Гоце Делчев е автор на пророческо послание, което с пълна сила е актуално и днес: ”Аз разбирам света като единствено поле за културно съревнование между народите”.

Нека почетем неговата неувяхващата памет, като поднесем цветя и венци пред неговите паметници и паметни плочи!

Поклон дълбок поклон пред неговата смелост, далновидност, родолюбие и патриотизъм!

 

Красимир Каракачанов

Лидер на ВМРО

Министър на отбраната

Пирин Прес

Next Post

Понеделник е ден на траур в Симитли в памет на Николай Кимчев

нд февр. 4 , 2018
Понеделник е ден на траур в Симитли. В неделя сутрин председателят на общински съвет Владимир Христов свика извънредно заседание. Всички съветници се събраха и гласуваха единодушно 5-ти февруари да бъде обявен за ден на траур в община Симитли. В понеделник близки и приятели ще си вземат сбогом с Николай Кимчев. […]