„Красотата ражда оптимизъм” твърдят артистите в Банско

През изминалия уикенд в Банско бе открита изложбата на икони, живописни платна и дърворезба „Красотата ражда оптимизъм” на отец Костадин Калайджиев, православен свещеник към църквата в град Банско.

Изложбата е част от богатата културна програма на вечерите „Традиции и изкуство”, които се провеждат през летния сезон под шапката на Посетителския информационен център в курорта.

Снимка на Банско/Bansko Official.За гостите и жителите на града пък „Песента на българската шевица” бе представена от Здравка Цветкова. Тя намира вдъхновение от красотата и разнообразието на българската бродерия, характерните за всяка фолклорна област стилове, с които българските жени са създавали естетика и изящество в облеклото си през вековете.

Снимка на Банско/Bansko Official.В допълнение към пъстрите български традиции – Сашка Коюва демонстрира как да си оплетем шушони за студените зимни вечери.

Пирин Прес

Next Post

Парадокс: Работа има, работници не, а бюрата по труда – пълни!

пн юли 17 , 2017
Параграф 22 на трудовия пазар показват данните за предлагането и търсенето на работа. Свободни позиции има, но не и работници за тях, сочи анализ на Агенцията по труда. Според данните около 500 работни места остават незаети повече от три месеца. В същото време хиляди българи са на трудовата борса. Само […]