Кукери прогониха злите сили от курорта Семково

Кукери прогониха злите сили от курорта Семково по време на зимния празник, организиран от община Белица.

Специално за зимния празник, кукери със страшни маски прогониха злите духове от планинския курорт- Семково. Те танцуваха за късмет, плодородие и благоденствие и прогониха злите духове от именития курорт, Песен за Семково огласи величествената местност.

Песни и танци представени от Фолклорен ансамбъл Белица, известните изпълнителки на македонската песен Мария и Магдалена Филатови, танцова формация „Накит“ повдигнаха духа на над 2000 посетители на зимния празник. На писта „Еделвайс“ за първи път се състезаваха над 100 любители на ски спорта от София, Пловдив, Велинград, Разлог, Банско, Белица.


В планината за да уважат поканата на кметът на община Белица Радослав Ревански пристигнаха Вицепрезидентът на Република България –Илияна Йотова, вицепрезидентът на Европейските либерали и евродепутат Илхан Кючук, Румяна Петкова – изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане, народният представител от ДПС Илхан Кълков, ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков, градоначалника на Община Македонска Каменица Соня Стаменкова, кметът на община Гърмен Асим Иса, кметът на община Елин Пелин-Ивайло Симеонов, кметът на община Банско Иван Кадев, зам. кметът на Банско Стойчо Баненски,кметът на Сатовча Арбен Мимено, общински съветници и кметове от община Белица и много приятели на Радослав Ревански.

Снимка на Maia Padareva.

Пирин Прес

Next Post

Фестивалът „Златен грозд“ събра ценители на виното в Мелник

сб февр. 8 , 2020
Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се провежда за девета поредна година в Мелник. Програмата на празника е богата, а дионисиевата напитка е с неповторим вкус, признат не само у нас , но и в световен мащаб. Всеки от присъстващите имаше възможност да дегустира разнообразни вина от избите в района. […]