Кулинарен фестивал на Република Корея ще се проведе в Добринище

Кулинарен фестивал на Република Корея ще се проведе в Добринище. Събитието ще започне в 19,30 часа в комплекс „Русковец Термал СПА и Ски Резорт”.

Очаква се да присъства и посланикът на Република Корея. Гостите ще могат да опитат и да се насладят на вкусни корейски гозби.

„За всички, които ще присъстват, това ще е нещо интересно и любопитно. Те не само ще дегустират ястията, но и ще научат как се приготвят”, съобщиха организаторите на кулинарния фестивал. Сред гозбите ще има кимчи – зеленчуци с подправки, калби – телешки или свински ребра, кимпал – ориз, зеленчуци и месо, пулгоги – говеждо филе в марината, както и много други характерни за Република Корея ястия.

Изборът на Добринище за домакин на проявата н е случаен. Тук в момента е пълно с туристи. „Почти през целия зимния сезон легловата ни база от почти 3000 легла се пълни над 90%, понякога няма и свободни места. Идват не само българи, но и чужденци. Само на 7 километра сме от общинския център Банско. Доста местни хора стегнаха стаи за гости, други превърнаха домовете си в къщи за гости”, заяви кметът Китан Галчев.

Пирин Прес

Next Post

6 месеца затвор за кражба на яке от търговски център

пн ян. 22 , 2018
Ефективно наказание получи мъж, направил опит да открадне яке от Ларго мол в Благоевград. М. З. сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено и съдът му наложи наказание от шест месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване. На 10.12.2017 г. подсъдимият М. З. отишъл в търговски център „Ларго мол“. Около […]