„Курир“: Събери 1000 евро и си купи албанка онлайн

Договорените бракове между албанки и ергени от целия Балкан съществуват отдавна, а сега вече има онлайн агенция за посредничество. Редица сърби, македонци, босненци и хървати са намерили съпругата си чрез групата „Албанки за омъжване“ във Facebook.

Агенцията Курир в Сърбия пише, че мотивите на младите албански жени да сключат брак са преди всичко да избягат от бедността, а най-честият мотив за мъжете в Сърбия е, че не могат да намерят подходящи съпруги за себе си.

Информационната агенция съобщава, че до момента са уредени 82 брака, 46 от които за сръбски граждани, а останалите за мъже от други бивши югославски републики. В повечето случаи клиентите им отиват в Албания и избират жените и момичетата, с които агенцията е сключила договор за намиране на съпруг.

Социалният психолог Весна Томич казва, че такива бракове винаги са съществували, но сега са във възход, тъй като много хора, особено жени, напускат провинцията.

Пирин Прес

Next Post

Скулптор срути Берлинската стена

нд ное. 10 , 2019
Френският скулптор Патрик Роже, който работи с шоколад, отбеляза 30-годишнината от падането на Берлинската стена, като разби с чук нейно шоколадово копие в Париж, предаде Асошиейтед прес. Отронените парчета от лакомството сладкарят раздаде на аплодиращите го парижани. Патрик Роже довери, че е било прекрасно преживяване да сподели „вкуса, ценностите и […]