Кучетата в паника от пиратките на Нова година

По време на новогодишните празници зачестяват случаите на загубени кучета, предупреждават от организацията „Четири лапи“.

Гърмежите на Нова година предизвикват стрес при животните и затова кучетата могат лесно да се дезориентират и панически да побягнат в непозната посока. Специалистите съветват да разхождате кучетата си само вързани, а на Нова година в полунощ да им осигурите скривалище и по възможност да сте до тях, за да ги успокоите.

В новогодишната нощ, докато всички се забавляват, домашните любимци изпадат буквално в ужас и паника от гърмежите навън. Повечето треперят и дори най-големите имат нужда от прегръдка за успокоение. По-малките дори се крият в хладилника.

Ако кучето ви много се страхува от гърмежите, можете да му осигурите скривалище.

Според мнозина пиратките на Нова година са излишни и безшумните фойерверки са единственото разумно решение за празника. А ако и вашето куче се стресира от шумотевицата на Нова година, можете да му приложите релаксираща техника, като го увиете с шал.

За тежки случаи, дори се продават антистрес медикаменти за кучета. Ако все пак излезете на разходка, не пропукайте светлоотразителна каишка и чип. Те гарантират по-бързо намиране./ БНТ

Пирин Прес

Next Post

Kаскада на пътя Гоце Делчев – Места

сб дек. 29 , 2018
Вчера, около 14:05 часа, на път II-19  между гр. Гоце Делчев и с. Места, лек автомобил „Рено Меган“ с 50-годишен водач от с. Дебрен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой излиза в ляво от пътното платно и се преобръща в река Балташка. С комоцио и […]