Кучето-робот Спот, произведено от американската компания Boston Dynamics, вече може да пасе овце

Освен с контролиране на стадата, робокучето може да се използва и за наблюдение на насажденията, както и за всякакви други земеделски задачи, които изискват преминаване през сложен терен.

Крайната цел е роботи от типа на Спот да се използват навсякъде, докато техният оператор или собственик може да ги управлява от всяка точка на земното кълбо.

Те могат да бъдат оборудвани с най-различни сензори, от които да получават цялата необходима информация за обкръжаващата ги среда.

До този момент кучето-робот е използвано за най-различни цели, като една от последните му задачи беше да патрулира из парковете на Сингапур и да напомня на хората да спазват социална дистанция.

Оказва се, че робокучетата могат доста успешно да работят и в екип. Наскоро 10 подобни машини успяха заедно да изтеглят цял товарен камион.

Според създателите на Спот, едно от най-ефективните му приложения ще бъде в райони, които са недостъпни или опасни за хората.

Например на места, където са се случили природни бедствия или технически аварии.

 

profit.bg

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Собствениците на „Гранд Хотел Банско” купиха автогарата

сб май 23 , 2020
Слуховете за продажбата на автогарата в Банско, които се разпространяват в курортния град, се оказаха верни. За сделката потвърди лично кметът Иван Кадев по време на пресконференцията, на която даде отчет за финансовото състояние на общината и свършеното за периода от поставянето на града под карантина досега, пише в. „Струма“. […]

Pirin Press