Леденият циклон „Ифестион“ настъпва в Гърция

Студените въздушни маси, които предизвестяват очаквания леден циклон „Ифестион“, започнаха да обхващат северните части на страната и до вечерта се очаква да засегнат почти цяла континентална Гърция.

Температурите вече падат. Според метеорологичния център в Атина в следващите часове „Ифестион“ ще удари районите Тракия, Източна Македония, Халкидики, Централен и Северен Егейски регион, Магнезия, Пелопонес и Южните Йонийски острови. Снеговалежи ще има още днес в райните Тракия, Източна Македония, Халкидики и Тесалия.
Очакваните бурни ветрове постепенно ще се засилват, първо в Йонийско море, а след това и в останалата част на Егейско море, достигайки 10 бофорт. Корабите остават на котва.
Неблагоприятните метеорологични условия ще преобладават и по пътната мрежа от неделя вечер до понеделник на Богоявление. Снеговалежи се очакват от източната пътна мрежа на Пелопонес. Централна Гърция, Югоизточна Тесалия и Тракия. Издадени са инструкции за движение по пътищата поради лошото време.
Забранено е движението на товарни автомобили по националната пътна мрежа. Влизането в ски курорта Парнасос също е забранено.
Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού να προχωρά σε αναστολή της λειτουργίας του/Φωτογραφία: Facebook/ Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
В пълна готовност поради очакваното лошо време са и гръцките железници. От Атина до Александруполис са разположени снегомобили, за да се избегне замръзване на снега и създаване на проблеми с влаковете.
Τρένο σταθμός Αφίδναι χιόνι

Пирин Прес

Next Post

Важно! Гърция отваря платформа за разсрочено плащане на данъци

нд ян. 5 , 2020
1,9 милиона длъжници очакват отваряне на платформата, тъй като са блокирани банковите им сметки и имат редица други възбрани. Възможност да уредят не само стари задължения към данъчна служба, но и дълговете от 2019 г., ще имат милиони данъкоплатци в Гърция. В следващите няколко дни ще се отвори новата онлайн […]