Лекар разказа в ефир как трима са го пребили по време на дежурство

Лекарят от неотложната помощ в Сандански д-р Люсиен Михов е бил пребит по време на нощно дежурство, разказа самият той в ефира на БТВ.

Случаят е от 23 срещу 24 декември. “ Бях нощна смяна и към 1,30 ч. се чу едно блъскане, тропане и постоянно звънене на звънеца. Отвън бяха трима мъже и една жена, помолих ги да не блъскат, а те с много арогантен глас казаха, че трябва да премеря кръвното на жената. Когато ги пуснах вътре усетих един шут отзад, така яко ме изритаха, че се намерих в другия край на кабинета. Докато се усетя какво става започна едно ритане, блъскане, псуване по мен. Имаха познания по карате. Единият така ме изблъска в гърдите, че паднах на земята. Започна пак едно ритане, удряне, шутове. Свалиха ми и очилата и ми се изплюха в лицето. Станах по някакъв начин и натиснах паникбутона. Дойдоха тези от СОТ-а, стояха на вратата и все едно гледаха някакъв холивудски филм. Въобще не се намесиха. Молих ги със сълзи на очите като малко дете да ми помогнат, да извикат полицията, която е на 10-15 метра от мястото, на което бях“, разказа медикът в ефира.

„Мъжете тръгнаха, жената остана, а аз, въпреки болката – и физическа и психическа, й направих преглед, дадох й терапия, с която да се лекува, и в момента, в който я питах за данните й, за да я запиша в книгата за прегледи, стана и излезе яко дим“, каза Михов, който е общопрактикуващ лекар в село Катунци. Той е категоричен, че повече няма работа в кабинета в Сандански. „В този кабинет аз повече няма да ходя, ще остана да си работя тука на село. Обслужвам 16 села с население около 2000 човека разпръснати. Най-близкият лекар е на 35 километра радиус от мен“, заяви докторът.

От полицията са обявили пред БТВ, че са предприели всички мерки, издирени са лицата, след което делото е предадено на прокуратурата, от която обаче отново е върнато в полицията, и предстоят нови разпити, всичко е в срок.

Пирин Прес

Next Post

Днес до обед ще бъде предимно слънчево, след обяд от запад облачността ще се увеличава

пн февр. 10 , 2020
Това съобщи дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология. Още от нощта е предимно ясно. Духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури са между минус 7° и минус 2°, в София около минус 7°. Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността, […]