Лоши са условията за туризъм в планините

Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст, предаде Агенция „Фокус“.

Температурите в планините са отрицателни, като най-студено е в района на връх Ботев – минус 13 градуса. В района на Централния Балкан има гъста мъгла и силен вятър, което прави обстановката неподходяща за пешеходен туризъм.

Все още не са отворено напълно всички писти в курортите. На Витоша все още не е открит сезонът заради недостатъчно сняг. Засега работят само двама малки влека в района на местността Офелиите.

В Банско също не работят всички писти. Частично работят съоръженията и в Боровец и Пампорово. В Пампорово работят седакловите линии 1, 2, 5, 6 и 7.

През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи.

Информация за обстановката в планините можете да намерите на сайта на ПСС. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.

Пирин Прес

Next Post

Свинското с рекорд на цената

сб дек. 28 , 2019
Цените на стоките коментира Пейо Майорски от Асоциацията за защита на потребителите. Свинското месо се оказа рекордьор по поскъпване през 2019 г., като цената се е покачила с до 50%. „Още в началото на септември алармирахме, че има възможност да стигне до 50%. Тя вече е факт. В момента свинското […]