Магическата хубост на разложанката изгря в постоянна фотоизложба пред музея на Разлог

Разложанката като тайнство, като вселена – в традиционния празник – с красива носия и горда осанка е вдъхновила „Българските корени“ за изложба на съвременната красота на българката.

56 творби на фотографа Петър Петров, позиционирани в парка на Разлог, се докосват да магията и обаянието на малки моми и невести, деца и баби – всички в национални носии, одухотворени от стародавната и непреходна традиция.

От снимките грее светлина.

Грее разложанката – като майка и закрилница, като любима, родена да дарява и да вдъхва любов…

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

Като наследница на велики българки и традиции.

Грее майката – творец на живота, защото синовете и дъщерите на Разлог са нейна грижа и отговорност, нейна сила и слабост, нейна надежда и вяра.
Грее прочутата разложка баба – в красива носия, заденала в пъстра цедилка новороденото си внуче – и то в носия. Прегърнала младата невеста – за да предаде тази невероятна, силна българска енергия – от миналото – към бъдещето.
Изложбата е хармония и единство на външната красота на разложанката и нейните велики нравствени добродетели.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Тази изложба събужда копнеж за радост и щастие.
56 художествени фотографии греят в обща изложба, организирана от община Разлог, Исторически музей Разлог, Български корени – България!
Снимките са от съвременните празници на Разлог, дълбоко свързани и съхранили традицията.
56 творби омайват със сияещи и одухотворени лица.
Баби, майки, невести и деца, празнично пременени и накичени с китки за здраве – красиви, горди и щастливи. Поколения велики и горди наследнички на разложката традиция.
Обединява ги любовта.
И сърца – с малки звънчета и пъстри пушета – да се знае! – грее красотата на Разлог.

Пирин Прес

Next Post

B петък , топло с минимални температури между 15° и 20°

пт май 15 , 2020
Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло с минимални температури между 15° и 20°. Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над планинските райони от Южна България. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен югозападен вятър. След пладне […]