Мадлен Алгафари: Когато не ни достига любов, храната се явява заместител

Когато не ни стига любов или спокойствие, много често храната се явява заместител, най-лесният, най-бързо достъпният и разбира се с всичките си негативни последици. Храната замества живия човек отсреща и удоволствието, дошло по един много по-естествен начин.

Така психоложката Мадлен Алгафари обясни проблемите със затлъстяването и честото посягането към сладкото, особено към шоколада.

„Той съдържа фенилетиламин, едно вещество от амфетаминовата група, което действа успокояващо, същото, което мозъкът ни произвежда, когато сме влюбени.

В днешно време ядем продукти с различно качество от преди 100 години, но със сигурност затлъстяването не се дължи само на храните, които имат хормони, обясни още Мадлен Алгафари и допълни, че храната се явява най-бързото успокоително, когато сме депресивни или когато сме високо тревожни имаме нужда да хапваме повече, защото това успокоява.

Относно тенденцията раждането да прехожда брака, Алгафари каза, че жената става много по-осъзната, по оправна, по-търсеща и по удовлетворена от себе си. Естествено, че ще има и сексистки и крайно феминистки гледни точки. Колкото повече имаме видими факти за това колко по-гъвкави и успешни са жените, толкова привържениците на противоположната теза ще се активират, допълни тя.

Мъжете с недостатъчна мъжественост са единствените, които тръгват да воюват в момента. Ако мъжът не се държи с уважение към жената, това означава, че тя не се държи с достатъчно уважение към собствената си женска енергия.

Ако жената тръгне да воюва, тя няма да бъде толкова успешна, колкото ако използва своята кротка женска сила, коментира психоложката. Тази жена, която умее това, няма никакъв проблем с мъжкия пол, нито със собственото си самочувствие, допълни Алгафари./ Бтв

Пирин Прес

Next Post

Мечките от парка в Белица започнаха да се събуждат

нд мар. 12 , 2017
15 от общо 26 мечки в Парка за танцуващи мечки край Белица вече се събудиха от зимен сън. Сред будните мецани е и най-младият обитател Монти, който за пръв път в живота си заспа зимен сън, а сред спящите животни е Вела, която е абсолютен рекордьор в зимния сън. Преди […]