Максималните температури днес ще бъдат между 10 и 15 градуса, на места видимостта ще бъде намалена

Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.

През настоящето денонощие преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони ще бъде предимно ясно, а през деня – предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още ще се повиши.Над Черноморието преди обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 6°.И през следващите дни над страната от югозапад ще продължат да се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и ще обхващат повече райони; дневните температури там ще остават по-ниски, до 4°-8°. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи.

Значително по-високи от обичайните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще достигат 15°-18°. В четвъртък от запад температурите слабо ще се понижат. В низините ще остане мъгливо и с по-ниски температури.

Пирин Прес

Next Post

Почитаме Свети Марин

пн дек. 16 , 2019
Пророк Агей е един от двадесетте малки пророци. Предсказал възстановяването на Йерусалимския храм, като казал, че ще бъде по-славен от Соломоновия, защото в него ще се яви Спасителя. Свети Марин като християнин бил принуждаван да принесе жертва на идолите. След като отказал, го рязали с мечове, хвърлили го върху огън, […]