Масови арести в Пиринско

През изминалото денонощие, на територията на област Благоевград, е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, съобщава в. Струма.

От полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на имот в село Яворница, община Петрич, обитаван от И.В./41г./ от същото село. В хода на проверката, в оранжерия в имота, са открити около 67 бр. кофички със зелени, тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. И.В. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В, ал.1, пр.2 от НК.

От полицейски служители на РУ-Банско, по реда на чл.161, ал.2 от НК, са извършени лични обиски на Й.Р./30г./ от Банско, К.Р./33г./ от Банско, И.М./27г./ от Разлог и Г.Г./27г./ от Добрич, а също претърсвания и изземвания на квартири в Банско, обитавани от същите и леки автомобили, ползвани от тях. Открити и иззети са около 22 бр. пакетчета със суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана, 4 бр. топчета с бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин, 4 бр. топчета с амфетамин и 4 бр. хапчета, реагиращи положително на екстази. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.1 пр.2 от НК. Работата по случая продължава.

Пирин Прес

Next Post

100 млн. лв. загуби и 150 хил. засегнати българи от граничните блокади по Великден

пт апр. 22 , 2016
Около 100 млн. лв. ще са загубите за изходящия и входящия туризъм, при пълна блокада на българо-гръцката граница. Това прогнозираха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Те се обявиха против обявената блокада на българо-гръцката граница, която българските товарни превозвачи готвят като ответна […]