МБАЛ – РАЗЛОГ ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ

В изпълнение на приоритетната си по отношение на здравеопазването политика, Община Разлог в лицето на кмета инж. Красимир Герчев и в сътрудничеството и координацията на д-р Мария Копанарова – председател на ОбС – Разлог, се осигури дарение за „МБАЛ-Разлог“ ЕООД. Дарението е от Германия и съдържа 42 броя болнични легла, 6 кушетки, 3 комплекта хирургичен инструментариум, както и 30 броя перфузори, необходими за коректното дозиране на интравенозно приложими медикаменти. Дарението стана възможно благодарение на любезното съдействие на г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма и д-р Теофана Принцеса на Саксония.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

След приложените мерки за енергийна ефективност и модернизираното оборудване на МБАЛ Разлог, през 2020 година продължава поетапното ремонтиране на отделенията. За настоящата година ОбС – Разлог гласува средства за ремонт на Неврологично отделение. В бюджета на община Разлог е предвидено и закупуване на нов генератор.

„Това е социално значима инвестиция. Чувство за отговорност към обществото. През последните години, Община Разлог активно инвестира в здравеопазването. Това е приоритет на общинската политика. Средствата се използват за подновяване на материалната и техническа база в МБАЛ – Разлог, която дава възможност за качествена медицинска услуга.“ – коментира инж. Красимир Герчев.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

Всичко това , както и настоящето обзавеждане и оборудване е част от продължаващата грижа на Община Разлог за лечебното заведение и съответно за здравето на хората от общината.

Пирин Прес

Next Post

Осем от най добрите състезатели на клуб Хоук-Банско ще вземат участие в Държавното първенство по Таекуондо

пн февр. 10 , 2020
Осем от най добрите състезатели на клуб Хоук-Банско ще вземат участие в Държавното първенство по Таекуондо, който ще се проведе този уикенд в зала Скаптопара в гр. Благоевград. Дисциплините, в които ще се състезават всички клубове от страната, са спаринг (всички възрасти) и силов тест (мъже и жени). Първенството ще […]