МВР въвежда системата за издирване на деца през Фейсбук „AMBER Alert – изчезнало дете“

България въвежда системата „AMBER Alert – изчезнало дете“, свързана с Facebook, съобщиха от пресцентъра на МВР. Стартът ще бъде даден на пресконференция днес, в понеделник.

„България получи шанса още в началото на тази година да е една от първите държави в региона, която ще въведе и използва при необходимост системата „AMBER Alert – изчезнало дете“. Това се случва благодарение на доброто сътрудничество през последните 4 години между сектор „Киберпрестъпност“ към ГДБОП – МВР и компанията Facebook Inc и в контекста на българското председателство на Съвета на ЕС“, уточняват от ведомството.

„AMBER Alert – изчезнало дете“ представлява система, свързана с Фейсбук, която дава възможност на правоохранителните органи да изпратят съобщение, съдържащо актуална снимка и информация за издирваното дете, до всички потребители на социалната мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от локацията на изчезване.

С над 2 милиарда потребители, този инструмент е изключително силен при издирването на изчезнали деца с опасност за живота и здравето им, коментират от вътрешното министерство./ segabg.com

Пирин Прес

Next Post

Новата седмица започва със слънце

пн ян. 29 , 2018
През нощта ще бъде предимно ясно, а в понеделник – слънчево. Ще се затопли и минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните – между 9 и 14 градуса. Ще духа умерен северозападен вятър. Атмосферното налягане ще е значително по-високо от средното за януари и слабо ще се […]