Около 100 професионални колоездачи от 21 клуба ще участват на Международно състезание по колоездене „По пътя на римляните“което ще се проведе на 6-7 юли.

 

Те ще  стартират от хотела Hot Springs Medikal & Spa Hotel в Баня и ще изминат общо 124 километра в 8 обиколки между Банско, Разлог и Баня.

sustezanie

В състезанието участват лицензирани състезатели от категория МЪЖЕ ЕЛИТ и ЮНОШИ СТАРША ВЪЗРАСТ. Класирането на участниците ще бъде въз основа на изминатото разстояние до финала, където ще има отделно класиране от категориите. Класиралите се от първо до трето място ще получат купа, медали и парични награди.

Заради състезанието от полицията предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание на второкласен път 19 Разлог – Банско, както и второкласен път 84 Баня – Разлог и второкласен път Банско – Баня.

Спортно събитие продължава с две състезания – критериум по точки за професионалните колоездачи в Банско и изкачване до хижа Вихрен за любители колоездачи.

И двете надпревари ще започнат едновременно в 11:00 часа. Участниците в категория „Юноши старша възраст“ ще направят 36 обиколки с дължина 1150 метра, а по-същото трасе в Банско „Мъже елит“ ще направят 42 обиколки с обща дължина 1342 метра.

Общият награден фонд за двете състезания „ По пътя на римляните” е 6000 лева.

Организатори са екипа на Hot Springs Medikal & Spa Hotel съвместно с Българския колоездачен съюз и Общините Разлог и Банско.