Между 12 и 20 стотинки за километър ТОЛ такса

От 2019 г. ще може да купим винетка през телефона. Настоящите винетки ще бъдат заменени с електронни. Те ще се купуват срещу посочване на регистрационния номер на автомобила, както и досега, но ще отпадне нуждата да се поставя лепенка върху предното стъкло на колата.

Винетка ще може да се купи и от 500 терминала за самообслужване в страната, както и в пунктовете на големите вериги бензиностанции, пише „Труд“.С въвеждането на електронните винетки ще може и да се следи дистанционно дали автомобилът се движи без платена такса по първокласните пътища и магистралите. Догодина промяна в цените на винетките няма да има.

Междувременно по време на бюджетната комисия към парламента стана ясно, че ще платим 5,9 млн. лв. на Световната банка, за да изготви методика за тарифите на тол системата, която ще важи за камионите.“Тарифирането ще бъде изготвено по методика на ЕК, като в момента има разработени сценарии от 12 до 20 ст. за изминат километър, като в момента се работи по тях“, каза Антон Антонов, ръководител на екипа за изпълнение на тол системата в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Предвижда се тол системата да обхване 11 000 км.

Пирин Прес

Next Post

Стотици посрещнаха Джулай морнинг на морския бряг

нд юли 1 , 2018
Всичко започва случайно през 80-те години на миналия век като част от хипи културата – отначало хората се събират на пристанищните кейове във Варна. Името на празника се свързва с песента July Morning на английската група „Юрая хийп“ от 1971 г., която тогава е голям хит в България. Приема се, […]