Мелник започва подготовка за фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“

Превърналият се в традиция „Златен грозд“ отново ще събере в Мелник ценители на вино от цяла България. Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция,а богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник.

На 8 и 9 февруари производителите на домашно вино участват в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“. Всеки, който желае да провери качествата на вината от реколта 2019 г. предоставя от продукцията си.

Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се провежда ежегодно в Мелник, като програмата на празника е богата, а дионисовата напитка е с неповторим вкус.

На фестивала може да очаквате да дегустирате разнообразни вина от избите в района.. Всички гости могат и безплатно да опитат от мелнишкото вино, от което дори Чърчил е пил някога. Може да опитате от уникалното за района грозде – Широка Мелнишка.

Заповядайте да опитате от най-добрите вина в района и да се насладите на фолклорна програма, която представя традициите в Мелник.

Пирин Прес

Next Post

Mлади хора от Гоце Делчев и Сатовча с интерес участваха в информационна среща по трансграничен проект

пт ян. 10 , 2020
Над 50 млади хора от Гоце Делчев и Сатовча с интерес участваха в информационна среща по трансграничен проект “Развитие на екосистема за социално предприемачество“, организирана от Бизнес инкубатор Гоце Делчев. Какво цели проекта, защо младежи, социално предприемачество и социални иновации, каква иновативна среда ще подпомага развитието в Хъба за социално […]