Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пристига в Симитли да направи първа копка на мащабен ремонт в СУ“Св.Св.Кирил и Методий“

Проектът, който предстои да бъде реализиран е на стойност около 2 млн. лева. Ремонтните дейности по него започват съвсем скоро, а министърът на образованието и науката Красимир Вълчев лично ще направи първата копка в понеделник, 10-и декември в 10:00 часа.

 

Финансирането на проекта е по ДФ Земеделие и община Симитли. В проекта са включени много промени. Ще бъдат изградени три класни стаи на открито. Ще бъдат направени и беседки със специални настилки и покривни роботи, където децата също ще мога да се обучават.

Проектът включва и други специализирани дейности, свързани със създаването на добри условия за воденето на учебни дейности на открито. Освен това ще бъде изграден спортен комплекс, включващ игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол и писта за бягане. Също така ще бъде подменена и училищната ограда.

Пирин Прес

Next Post

Национален парк „Пирин“ проведе коледни занимания с деца

пт дек. 7 , 2018
С учители и деца от група „Пате“ и група „Звездичка“ от ДГ „Здравец“ гр. Банско, паркови експерти проведоха коледен урок. Малчуганите се запознаха с горските обитатели на защитената територия и научиха как те прекарват зимният сезон и коледните празници. Занималните на детската градина се превърнаха в работилници. Всички заедно изработиха […]