Министър Аврамова: Намалени са тарифите за тол системата, намалихме и обхвата за товарния трафик

„Стартираме на 1 март“, увери регионалният министър Петя Аврамова в ефира на БНТ за тол системата, след като вчера, 26 февруари, Бойко Борисов поиска отлагане до 27 март. Намалени са тарифите, намалихме обхвата за товарния трафик – само магистралите и първокласните пътища, увери тя. И напомни, че превозвачите не искат да има такси за бордови устройства и GPS тракери.

Регионалният министър обясни, че премиерът Борисов поставил много сложна задача – да не се ползват тракери с наем от националните оператори. „Смятам, че ще се справим“, каза Петя Аврамова, пише Novini.bg.

„Вчера беше наредено да не плащат за бордови устройства и маршрутни карти“, заяви министърът. На въпрос кой ще поеме тези разходи, тя отвърна – в рамките на комисионната, която получават от АПИ за своята дейност по поддръжка на тол системата. Аврамова обяви за „сложна“ системата с бордови устройства и GPS тракери: „Ние сме в процес на синхронизиране на всички тези компоненти“.

„Опитваме се да лавираме между икономически, политически и всякакви други интереси“, добави тя.

„Нека превозвачите пътуват с маршрутни карти до 27 март“, помоли Аврамова.

„Март месец ще е преходен за тол системата“, подчерта тя.

Тя видя опит за политически саботаж от опозицията, но не и от „Обединени патриоти“, макар че днес Аврамова и Бойко Борисов ще отговарят пред парламента за тол системата и дори депутат от ГЕРБ подкрепи предложението те да се явят пред народните представители.

Аврамова обясни, че от 2005 година всички пътни отсечки, за които сега се протестира, са във винетната система. Сега просто имало нов контрол и това притеснило хората, които карали без винетки.

 

Petel.bg

Пирин Прес

Next Post

Гърците изпразниха рафтовете в супермаркетите

чт февр. 27 , 2020
Министерството обяви след първото огнище на коронавирус, че няма причина за паника и че ситуацията е под контрол. Това изглежда не успокоява гражданите, които вчера в Солун и Атина се втурнаха към супермаркета, за да купят храна. В Солун оборота е нараснал със 150% в супермаркетите, според известен управител на […]