Мъж уби пума с голи ръце в Колорадо

Мъж, който правел джогинг в планинска местност на Колорадо уби с голи ръце пума, която го нападнала, съобщават местните власти, цитирани от БТА.

Мъжът, който не е идентифициран, получил сериозни наранявания след нападението на пумата. Той е настанен в болница, без опасност за живота.

Преди инцидента, мъжът бягал сам по пътека в Скалистите планини, когато чул шум зад себе си. Пумата го нападнала, в момента, в който се обърнал, за да види каква е причината за шума.

„Пумата се хвърлила върху него и го ухапала по лицето и китката на ръката. Той успял да се защити и да я убие“, поясняват от дирекцията на парка.

Мъжът удушил младата пума. Мъртвото ѝ тяло е намерено на мястото, където тя го нападнала. Според местни медии тя тежала около 36 кг.

Местните власти увериха, че подобни нападения са рядко срещани в Колорадо.

„Жалко е, че инстинктът за ловуване на пумата е бил събуден от мъжа“, отбелязаха експерти от парка.

Пирин Прес

Next Post

До 10 г. затвор за принуда в условията на домашно насилие

ср февр. 6 , 2019
Правната комисия реши принудата в условията на домашно насилие да се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. Това се случи след приемане на текстове от второ четене на Наказателния кодекс. Окончателното гласуване на текстовете ще бъде в пленарна зала. Законодателят предвижда наказание за закана, извършена в условията […]