Наводнения на Халкидики, българи бедстват

Продължават проливните дъждове в съседна Гърция. Циклонът „Нефели“ отнесе пътища и блокира курорти.

Критична остава обстановката в северните части на страната. Най-засегнати са районът на Халкидики и вторият ръкав Ситония.

Властите в Никити са поискали обявяване на бедствено положение. Цели коли и контейнери за боклук са били отнесени от пороя. Засегната е инфраструктурата на пристанището, разрушена е настилката на много улици. Наводнени са приземни етажи и магазини, а много автомобили са останали блокирани във водата.

Пътуването по пътищата в района е затруднено заради продължаващите дъждове. Проблеми има и на първия ръкав, Касандра, за което БН вече писа.

Два сигнала от бедстващи българи в Северна Гърция са постъпили снощи в българското дипломатическо представителство в Солун, съобщи консулът ни Чавдар Агайн.

„Първите са ги извадили от местност с бунгала до Ормос Пангиас и са ги преместили на безопасно място, а до другите са стигнали малко по-късно, при едно село – Метангици. Там ситуацията вече се е била успокоила и българите са предпочели да останат на място. Те днес ще търсят варианти да си тръгнат със свои познати от България, защото колите им не са в движение“, каза консулът ни в Солун Чавдар Агайн и препоръча на българите да не тръгват към Гърция в следващите 3 дни.

Ако има закъсали български туристи и граждани могат да звънят на в Българското консулство в Солун. Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520

Пирин Прес

Next Post

Валя Балканска подгони с точилка "ало" измамник

ср юни 27 , 2018
Легендарната народна певица Валя Балканска се саморазправи с нагъл „ало“ измамник в Смолян преди дни. Отракан циганин се опитал да върже изпълнителката на „Излел е Делю хайдутин“ в популярната напоследък схема „помощ на полицията“. Балканска веднага се усъмнила, че има нещо гнило, когато на домашния ѝ телефон я потърсили с […]