Над 200 търговски обекта са запечатани, заради неиздадени касови бележки

Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели, бензиностанции и дори ветеринарна клиника са били запечатани от данъчните от началото на годината досега. Това съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП), цитирани от „Медиапул“.

Според действащото законодателство неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец.

Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение.

От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители.

Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

„Засилваме контрола в зимните курорти и централните части на областните градове. Запечатването на обекти за срок до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова бележка за всяка покупка“, каза Спас Шишков, директор на „Фискален контрол“ в НАП по повод проверките.

Пирин Прес

Next Post

Защо статуетката Оскар струва само 1 долар?

вт февр. 26 , 2019
В неделя в Dolby Theater в Лос Анджелис се състоя 91-вата церемония по връчването на наградите на Академията за филмови изкуства и науки на САЩ. Това е най-голямото отличие във филмовата индустрия и то носи уважение и почит на наградените. Самата статуетка обаче струва едва 1 долар. Академията, която раздава наградите всяка […]