Над 600 грации от страната и чужбина пристигнаха в Благоевград за Първи международен турнир по художествена гимнастика

  Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  на община Благоевград Христина Шопова официално откри Първи международен турнир по художествена гимнастика „Златна купа Пирин“ 2018 в зала „Скаптопара“.

Тя приветства организаторите и участниците в турнира от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име, като им пожела много успехи.   „В Благоевград отскоро се развива художествената гимнастика, но мисля, че с бавни, умерени стъпки ще стигнем там, където сме се запътили. Радостна съм от факта, че виждам толкова много грации, които ще разкрият таланта си  именно в Благоевград. С упорития труд, който полага всеки един от Вас продължавате да пишете историята на художествената гимнастика за града и не само. Благодаря Ви, че предпочетохте този спорт. Благодаря Ви, че ни показвате всяка година колко много усилия полагате, колко много сте тренирали за да успеете.“ каза в част от словото си заместник- кметът.

Ръководството на КХГ „Пирин“ връчи благодарствено писмо, адресирано до кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, за оказаната подкрепа.

Сред официалните гости бяха още бившата състезателка и член на управителния съвет на БФХГ Елизабет Колева, управителят на спортни имоти Валери Миков и Биляна Писова- национална състезателка от ансамбъла за девойки по художествена гимнастика, която е родена в Благоевград.

Рекорден брой ансамбли, общо 62 взеха участие в първия турнир. Общо 22 са клубовете от България и чужбина,  които в рамките на турнира ще покажат талант и съвършенство.  Те ще мерят сили в рамките на 2 дни , като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант. За турнира пристигнаха и гости от Гърция и Македония.

Връчването на наградите се осъществява непосредствено след  финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре 5 май /събота/.

Първи международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ, като домакин на спортната инициатива е клуб по художествена гимнастика „Пирин“. Турнирът е оценен, като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.

Грациите от КХГ „Пирин“ са носители на множество награди от състезания от различен ранг.

 

Пирин Прес

Next Post

Пожарът в София се вихри с пълна сила, хората са в паника

пт май 4 , 2018
Голям пожар гори в търговски склад в столичния квартал „Красна поляна“ и изплаши половин София. Тази вечер към 20.00 часа бил получен сигнал за пожар.  Натам веднага са насочени 10 пожарни екипа и линейка, а мястото – отцепено от полиция, съобщи пресцентъра на МВР. Живеещите наблизо са категорични, че гасенето […]

Pirin Press