Най-известната спортистка на Иран избяга от страната

Най-известната спортистка на Иран избяга от страната. Кимиа Ализаде е единствената жена, спечелила олимпийски медал за ислямската република, съобщава „Нова телевизия“.

21-годишната състезателка по таекуондо обяви, че режимът я използвал като инструмент за пропаганда, което не можела да понася повече.

Изявлението идва във втория ден на протести срещу режима в Иран. Причината – сваленият от Техеран пътнически самолет със 176 души на борда. В редица градове хората скандираха „Лъжат, че врагът е Америка, нашият противник е тук“.

Недоволството се разпали от това, че революционната гвардия на Иран призна вината си за свалянето на самолета, едва след като Канада и САЩ обявиха, че имат доказателства какво точно се е случило.

Пирин Прес

Next Post

Русия посрещна Нова година снощи

вт ян. 14 , 2020
Русия посрещна старата Нова година снощи с пищни празненства и богати трапези. По принцип 31 декември е един от най-големите празници за жителите на Руската федерация, но как се стига до там, че една не малка част от населението празнува и „втора“ Нова година на 13 срещу 14 януари? Руската история е […]