Национална конференция „Музеи и общини” в Банско

Третата национална конференция „Музеи и общини”се провежда в Банско на 29 и 30 март.

Музеен комплекс – Банско е домакин на събитието, което е част от едноименния проект на Исторически музей – Попово и Института за приложна музеология. Музейни експерти от цялата страна, представители на висшите училища, научните институти и други структури на публичния сектор, обсъждаха аспектите, свързани с опазването и популяризирането на културното ни наследство. Основен акцент в програмата на конференцията бяха вариантите за партньорство между местните власти и музеите.

Кметът на общината – домакин, Георги Икономов, приветства участниците във форума, като им пожела плодотворна работа и приятен престой в планинския град. „Вярвам, че доброто сътрудничество между общинските администрации и музеите, реализирането на съвместни проекти с европейско финансиране, може само да допринесе за едно по-добро управление на интелектуалната собственост. Търсим опции за финансиране на нови, интерактивни варианти за представяне на културното наследство на Банско посредством програмите за трансгранично сътрудничество, като използвам случая да поздравя директорът на Музеен комплекс – Банско, Светла Барякова, за отлично организирания форум” каза той по време на откриването му.

Паралелно с конференцията, бе открита съпътстваща изложба на Национален парк – музей „Шипка – Бузлуджа” със заглавие „140 години от освобождението на България. Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисов”

Пирин Прес

Next Post

Нарушаване на водоподаването в с. Долно Драглище

пт мар. 30 , 2018
„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на с. Долно Драглище, че във връзка с изпълнението на ремонт на уличен водопровод по ул. „5-та”, от о.т. 117 до о.т. 190, с. Долно Драглище, общ. Разлог, в периода 02.04.2018 г. – 30.04.2018 г. (в делничните дни), от 08:30 до 20:30 […]