На връх Снежанка снежната покривка вече е около 20 сантиметра

На това място и в района на Доспат за последното денонощие е паднал най-много сняг. Зимна е обстановката по пътищата в област Смолян.

Пътищата са проходими при зимни условия, но на места са мокри и хлъзгави. Два снегорина обработват пътните настилки в курорта Пампорово. Опесъчава се участъкът между Чепеларе и Смолян.

Пътят Пещера-Батак в района на Картела също е почистен. Там е имало един случай на закъсал товарен автомобил, който е бил с летни гуми. От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание, при всеки случай на установени препятствия по пътя, да сигнализират незабавно на телефон 112. По основните пътища има позиционирани екипи на Пътна и охранителна полиция със включена сигнализация за по-добра видимост. Мъгла и обилен снеговалеж имаше и на магистрала „Хемус”. Шофьорите да се движат с повишено внимание в района на „Витиня“, съветват от АПИ.

 

Пирин Прес

Next Post

С 11% по-скъпи са новогодишните пакети спрямо миналата година

сб ное. 23 , 2019
 Тази зима най-скъпият пакет за посрещане на Нова година у нас може да се намери в Банско за цената от 1500 лева на човек. Най-предпочитаните услуги за зимна ваканция остават спа, зимни спортове, културен и кулинарен туризъм. За спа почивка избираме Велинград, Хисаря, Сандански, Девин и Белчин баня. А любителите […]