На ГКПП – Илинден – Ексохи дежурни медицински лица няма, термокамера също няма

От два дни проверяват за коронавирус на ГКПП Кулата-Промахон влизащите от Италия, предаде БГНЕС. „Със заповед от вчера даваме 24-часови дежурства, покривайки влизащите в България пътници от Италия, мерим температурата, попълваме и формуляр”, каза пред БГНЕС д-р Весела Мончева – директор на Дирекция „Контрол на заразните болести към РЗИ-Благоевград. Според нея се вземат данни откъде идват пътниците, къде отиват, кой е личният им лекар.

„Митничарите ни водят пристигащите от Италия на крак, мерим им температурата, вчера с ферибота Италия-Гърция в България влязоха 80 души от Италия, днес понеже няма такъв, сме проверили единици-предимно шофьори на ТИР-ове, няма оплаквания за сега”, уточни д-р Мончева. По думите й  четирима души, върнали се от Италия на територията на област Благоевград,  са поставени под карантина и се наблюдават.

На ГКПП – Илинден – Ексохи дежурни медицински лица няма. Работещите там разполагат с маски и ръкавици. Термокамера все още няма, но очакват, съобщиха от там.

 

hronika-bg.com

 

Пирин Прес

Next Post

Съобщение: Национална програма „Предоставяне на грижи в домашна среда“

чт февр. 27 , 2020
Във връзка с изпълнението на Заповед № РД01-87 от 10.02.2020 г. на Министъра на труда и социалната политика за изпълнението на Национална програма „Предоставяне на грижи за домашна среда“, Ви информираме следното: Целевите групи, попадаща в изпълнението на Националната програма, са: Хора, нуждаещи се от предоставянето на грижи в домашна […]